Vina Balkana na pjeni od Jadrana

Manifestacija Salon balkanskih vina biće održana 16. februara u hotelu Lazure marina u Herceg Novom u okviru ovogodišnjeg, jubilarnog „Praznika mimoze” a poklonicima „pića bogova” biće na raspolaganju čak 110 etiketa različitih vinskih regiona. Organizaciju manifestacije potpisuje firma Compania de Vinos Montenegro koja se deceniju unazad bavi uvozom i distribucijom nekih od najprestižnijih vinskih (i ne samo vinskih) brendova regiona i svijeta. Cilj sajma je da se u luksuznom ambijentu, prošle godine otvorenog hotela sa pet zvezdica Lazure, predstavi koncept eno-gastronomske ponude ali I ponude samom hotela.

— Compania de Vinos Montenegro ove godine slavi 10 godina uspješnog rada na teritoriji Crne Gore, to je uz program Praznika mimoze bio povod da organizujemo jedno lijepo, elegantno druženje sa ljubiteljima i poznavaocima vina u impresivnom zdanju hotela Lazure — ističe direktor kompanije Željko Uljarević.

Željko Uljarević - Compania de Vinos Montenegro
Organizator prvog Salona balkanskih vina je firma Companija de vinos Montenegro na čijem je čelu Željko Uljarević

On dodaje da će osim vina, posjetioci moći da probaju i dvadesetak rakija različitih proizvođača, a za one koji znaju da dobar obrok zaokruže na pravi način, biće ponuđena i degustacija didžestiva premijum linije iz ponude ovog distributera.

— Odabrali smo nekoliko relevantnih vinskih kuća koje su nas podržavale, pratile i zajedno sa nama “rasle” u Crnoj Gori. Pozvali smo i par novih vinarija za koje smatramo da su reprezentativne i da u budućnosti mogu da se dobro pozicioniraju na tržištu Crne Gore. U ponudi Salona biće i nešto van balkanskih prostora, tako da će svi oni koji dođu zaista uživati. Cijeli program pratiće lagana muzika, i degustacija sireva, proizvoda iz Crne Gore, koja prate dobru čašu vina — ističe Uljarević.

Prvi Salon balkanskih vina počinje u podne a trajaće do 20 časova, a cijena ulaznice je 10 eura.

Učesnici salona

Izvor: Ukusi.me

Posted inNovosti