Stefan Nemanja rakije

Na našem portfoliju su sledeće Stefan Nemanja rakije:
Šljiva 40%
Viljamovka 40%

Stefan Nemanja
Mionica, Srbija

Destilerija se nalazi u Mionici, u srcu zapadne Srbije, na obroncima planina Ravne Gore, Divčibara i Maljena, gdje su se jedino zadržale stare autohtone sorte šljive ranke i požegače.

Rakije od šljiva Stefan Nemanja nastaju prema vjekovima staroj srpskoj tradiciji u proizvodnji rakije od šljiva. Proizvodi se od sorte šljiva prunus (domestica), koje sadrže najveći procenat prirodnog šećera, posebnu prirodnu aromu i ukus koji nastaje zahvaljujući podneblju i zbog idealne geografske sirine, nadmorske visine i umjerenog vjetra.

Rakije od šljiva Stefan Nemanja su dvostruko destilovane, u sebi sadrže parametre koji međusobno stoje u idealnom skladu, ujedno i u skladu sa pravilnikom o kvalitetu.

Nakon destilacije rakija odležava u hrastovim bačvama radi homogenizacije i određenog starenja, kako bi organoleptički bila što pitkija i ukusnija.

Destilerija preporučuje da se rakija od šljive Stefan Nemanja dobro ohladi i konzumira iz kristalne čaše sa stopicom. Uz rakiju je poželjno konzumirati i suve šljive napunjene orasima.