Na našem portfoliju su sledeće Gorda rakije:
Šljiva prepečenica, 40%
Kajsija, 40%
Dunja, 40%
Gorda, VELJKO I SINOVI, od 1994. godine
Gornji Milanovac, Srbija
Šljiva prepečenica, 40%
Dobija se od šljiva, probrane berbe, isključivo iz sopstvenih zasada sa plantaže porodice Milovanović – Škoric. Kao takva, se može pohvaliti, da je jedna od retkih rakija na tržištu koja celokupan proces proizvodnje, od samog zasada pa do flaširanja, samostalno vrši i kontroliše.
Plantaža i podrum se nalaze u Velereču, selu na obroncima planine Rudnik, u neposrednoj blizini Gornjeg Milanovca
Svaka boca Gorde stara je najmanje 7 godina.
Ova rakija, netipičnog ukusa, posjeduje vrlo diskretnu aromu barika koja ublažava sam ukus alkohola i čini ga vrlo “somotastim i mekim”.
Bliža je po ugođaju kvalitetnom konjaku nego tradicionalnoj šljivovici prepečenici. Zbog specifičnosti takvog ukusa u isto vrijeme se može konzumirati i kao dižestiv i kao aperitiv.
Vrhunski kvalitet je posledica stalne stručne kontrole, ulaznih sirovina, svih procesa u toku proizvodnje (fermentacije, destilacije, odležavanja i starenja u hrastovoj buradi). Najkvalitetniji destilati odležavaju od 5 do 15 godina. Samim odležavanjem u hrastovoj buradi, rakija dobija jedinstven buke i formira specifičan skup organoleptičkih i aromatskih ukusa.
Gorda je rakija koja se proizvodi po strogo kontrolisanoj tehnologiji i čuva u posebnim uslovima. Ona je veoma dopadljive svijetle boje. Plijeni već prvim gutljajem svojim izgrađenim, raskošnim i zrelim bukeom. Ukus je impresivan, pun i harmoničan. Potpuno razvijen i smiren.
Veljko i sinovi je porodična mikrodestilerija ili tzv. “craft” proizvodnja voćne rakije od šljive.
Mjestu na obroncima planine Rudnik kod Gornjeg Milanovca, na nadmorskoj visini od oko 500m.
Tamo su smješteni destilerija i podrum. Kapacitet prijemnih sudova je 350,000l.
Tu se nalazi i voćnjak površine 6ha, zasađen isključivo šljivom čačanska rodna od koje se i rakija pravi.
Godišnje se pakuje oko 20,000 boca ove šljivovice visokog kvaliteta i jedinstvenog bukea.