Gin, JUNI 93, Žiča, Srbija

London Dry

Oblikovan organskim bobicama smreke iz Srbije, delikatni Juni 93 zamjenjuje pretjerano bujne, takmičarske botanike i vještačke arome čistom, svježom smrekom.

Za usavršavanje recepta trebalo je 93 serije. Rezultat je nešto potpuno izuzetno. Ovo je londonski suvi džin napravljen za uživanje jednostavno i polako.

Ukus: Uz istaknutu smreku osjetit ćete i bor i eukaliptus. Slatke note vanilije i trešnje upotpunjuju nježnu toplinu kardamoma i cimeta te nagovještaje komorača, borovnice i lavande.

Malina i šljiva

Srbija je jedan od najvećih svjetskih uzgajivača i malina i šljiva. Ovi divno slatki, meki plodovi uspijevaju u plodnom tlu i vlažnoj klimi, tako da im nismo mogli odoljeti u njihovom korištenju u našem posebnom izdanju. Proželi smo naš džini Juni 93 sa najljepšim lokalnim šljivama i malinama, stvarajući predivan lagan i ljetni duh izrađen od prirodnih sastojaka.

Ukus: Zapanjujuću bazu Juni 93 potpomaže ručno uzgojeno organsko voće. Ispod džunge je kombinacija slatkog i kiselog, s bogatim zlatnim šljivama koje uravnotežuju pikantnu malinu, završene naglascima trešnje i zagrijavajućeg cimeta.