Grappa di Amarone

Grappa di Amarone - Monte del Fra

Proizvođač: Monte del Fra, Veneto
Zemlja porijekla: Italija

Alkohol: 40%

Sorte grožđa

Destilirano piće dobijeno iz komine polusušenog grožđa Rondinella, Corvina i Corvinone, isključivo korišteno u proizvodnji Amarone della Valpolicella.

Položaj i karakteristike vinograda

Plod potiče od grožđa ubranog u imanju Lena di Mezzo koje se nalazi u srcu Valpolicella Classico, Fumane, na imanju od 18 hektara.

Destilacija

Prekinuta metoda s izravnom vatrom i potopljena kora s još uvijek u potpunosti izrađenim od bakra. Zahvaljujući dugoj destilaciji i niskim temperaturama postupka, ovo je najstarija i jedina metoda koja omogućava savršeno odvajanje glava i repova od srca destilovanog pića, dobijajući na taj način grapu u skladu s našom tradicijom. Vješt destilator provodi vrlo težak postupak s odabranim sirovinama i dobiva jedinstveno destilovano piće koje zadrzava aromu grožđa porijekla. Naša Grappa odležava u finom drvetu najmanje 12 mjeseci.

Organoleptički opis

Amber Grappa s mirisom grožđice, smokve i dehidrirane kajsije na nosu, koji se s vremenom mijenjaju u miris duvana i kože. U ustima je elegantan, ali opet uobličen u strukturu i vraća mu se savršen sklad.

Slaganje sa hranom

Pecivo, tamna čokolada (najmanje 70% također čokolada s čili paprikom), suvo voće.